Юрій Ключник
24-річний Юрій - справжній меломан, хоча йому найближче рок. Саме завдяки цьому напрямі хлопець колись захотів займатися музикою.
- Пам'ятаю, як в 6 років по телевізору дивився кліп групи "KISS" і вже тоді вирішив стати гітаристом. Мені хотілося також круто виглядати на сцені, бути "патлатим" і "вишивати" такі "соляках" на гітарі. Але мене батьки відправили в студію освоювати класичну гітару. Через два місяці я кинув заняття, оскільки класика сильно відрізняється від того, що я бачив і чув по телевізору. Тоді настав перше розчарування, і я закинув музику. Повернувся до неї тільки в 16 років.
Бажання займатися знову з'явилося у Юри завдяки друзям, які носили кеди та поділяли його пристрасть до альтернативної музики.
- Ми надивилися на рок-фестивалях на молодих музикантів і вирішили створити рок-групу. Хоча ніхто з нас не вмів грати. Не було вчителів, інтеренет, щоб почитати самовчителі. Все робили методом "тику". Перша репетиційна база була в школі, в підсобці нашого художника. Інструменти купували на накопичені кишенькові гроші. Ходили в музичні магазини, зверталися до музикантів, клянчили, щоб вони пояснили, як і що грає. Набивали собі "шишки", але продовжували вчитися. Перша гітара була старша за мене в два рази (посміхається).
За цей час Юра змінив кілька музичних колективів. Вважає, що з ними отримав знання і досвід. А головне, різні проекти навчили по-новому дивитися на різні напрямки в музиці, слухати і розуміти.
- Що стосується вокалу - ніде не вчився. Тільки в школі, в молодших класах, у мене була викладач з музики, яка всіх дітей змусила купити хроматичні дудочки. Так я навчився правильно дихати під час співу.
За освітою Юрій - бухгалтер. Але каже, отримав диплом за наполяганням мами.
- Мені було не цікаво. Під час пар я тільки й мріяв: коли ж настане 6 годин вечора і я втечу на репетицію, - каже учасник шоу "Фабрика зірок 4".
Юрій Ключник про особисте:
- У мені викликають симпатію чесні і ерудовані люди, а дурні мене просто дратують. Поважаю людей, які стежать за собою, як внутрішньо, духовно, так і зовні. Вважаю, що багато друзів бути не може. Є люди перевірені часом, а є просто знайомі, товариші, - розмірковує Юра.
Учасник "Фабрики зірок 4" каже, що, як і кожна людина, мріє про "сім'ю, дітей, будинку і собаці породи хаскі". Але не в найближчому майбутньому. Та й не було поки у Юри серйозних історій кохання. Хлопець стверджує: щоб зародилися відносини, потрібно багато спілкуватися з людиною, дізнатися його внутрішній світ.
- Зараз я ні з ким не зустрічаюся. Можливо, тому що дуже вимогливий до себе і також ставлюся до дівчат.
Юра любить подорожувати, з цим захопленням пов'язана одна заповітна мрія Юрія.
- Я люблю дорогу. Мрію промчати по "Route-66" ("Трасі 66" - ред.) На легендарному "Harley-Davidson" - ось таке романтичне бажання, - посміхаючись, каже Юрій.