И вновь репортаж с Бердичева от сайта Бердичевские новости
Матіас та Ко ввели бердичівлян у стан ейфорії
Автор: Ірина Томчук
27.08.2012 17:25
Співочими “зірками” найбільшого калібру бердичівлян вже, певно, мало здивуєш. За останні рік-два у нашому місті давали свої концерти артисти найрізноманітніших жанрів: від молодіжної музики, до шансону та, навіть, класики. Втім, деякими недоліками таких концертів можна назвати дві речі. З одного боку, розраховані вони були лише на конкретну цільову аудиторію. Тож, якщо хтось із партнерів не полюбляє, наприклад, класики (а на концерт у Бердичеві рідко хто йде сам), то й морального задоволення він отримає мало. З іншого боку, здебільшого, можливість побачити улюбленого артиста, є недешевим задоволенням.
Передбачити всі ці нюанси, а, відтак, подарувати чудовий настрій всім бердичівлянам взялися організатори концерту, який відбувся у нашому місті минулої суботи з нагоди величного свята нашої держави — Дня Незалежності України. Концерт відбувався одночасно і на підтримку кандидата у народні депутати Миколи Петренка.
Організатори намагалися зробити так, щоб задоволення від концерту отримали всі його відвідувачі, незважаючи ні на музичні смаки, ні на вік глядачів. Без жодного пафосу слід відмітити, що їм це вдалося. Принаймні, ті з бердичівлян, з котрими вдалося поспілкуватися нашим журналістам, не приховували свого задоволення від побаченого і почутого. Для них на відкритому майданчику перед міським палацом культури ім.О.Шабельника співали (абсолютно безкоштовно) Заслужена артистка України, солістка Національного будинку органної та камерної музики України Мирослава Солов’яненко, переможниця телевізійного проекту “Шанс” Інна Воронова, бронзова призерка конкурсу “Нова хвиля-2009” Міла Нітіч, а також улюбленець всієї жіночої половини нашої держави, переможець конкурсу “Фабрика зірок. Суперфінал” Олексій Матіас.
Доторкнутися до кумира
55-літня Ірина Борисівна прийшла на концерт разом із чоловіком та дванадцятирічною онукою. “Я давно захоплююся співом Мирослави Солов’яненко. Вона стала чудовим продовжувачем традицій свого покійного свекра Анатолія Солов’яненка. А тут така чудова нагода не тільки почути її, але й побачити на власні очі. Онука ж не знаходить собі місця: хоче побачити свого кумира — Матіаса. Дякую Миколі Петренку за те, що він подарував нам ці чудові емоції”, - розповіла “БН” Ірина Борисівна.
“Прийшов сюди, бо хочу побачити Інну Воронову. Хоча й не всі її пісні подобаються, але вона така класна. Якщо сфотографуюся з нею, буду найщасливіший: всі друзі будуть заздрити”, - відзначив дев’ятнадцятирічний Олег.
Вистачало прихильників під час концерту і у Міли Нітіч, яка під час “Нової хвилі-2009” зачарувала своїм співом навіть саму Аллу Пугачову. Та, чи не найбільш очікуваним був виступ Олексія Матіаса, котрого жіноча половина Бердичева очікувала із завмиранням серця, а після того, як артист закінчив свої виступи, у прямому сенсі атакувала за сценою. “У мене ейфорія. Я, мабуть, найщасливіша людина у світі: не лише сфотографувалася з Матіасом, але й, навіть, доторкнулася до нього. Дякую всім за це”, - не приховувала своїх емоцій двадцятидворічна Інга.
Статус — не завада
Отож, суботній концерт став, безперечно, знаковим для Бердичева та його мешканців, не залишивши байдужим нікого. До слова: незважаючи на свій високий статус організатор концерту Микола Петренко не ховався десь за кулісами, а радо спілкувався на площі зі всіма бердичівлянами, навіть, допомагаючи їм організувати фотосесії із улюбленими артистами.“Я надзвичайно радий, що можу провести День Незалежності разом із бердичівлянами — щирими, веселими, приємними людьми. Я вдячний українцям, які виборювали незалежність десятиліттями. Ми повинні продовжити справу дідів-прадідів і об’єднатися для того, аби збудувати сильну державу. Я вірю, що буде добробут у рідному краї”, - поділився із нашими журналістами власними переконаннями кандидат у народні депутати Микола Петренко.
Тож, певно, цим і пояснюється намір Миколи Петренка балотуватися у народні депутати у нашому окрузі. Адже, за його словами, Житомирщина — його Батьківщина. Ще навесні саме сюди його, радника Прем’єр-Мініністра України, командирували з урядовим відрядженням. Аби вивчити ситуацію на місцях, він зустрічався з медиками, освітянами, працівниками соціальної сфери, ветеринарами, дільничними інспекторами,пожежниками, поштарями, підприємцями, сільськими головами, жителями сіл та міст. Слухав, радив, допомагав.
Роботи вистачає
За нетривалий період вже зроблено чимало. Наприклад, на будівництво нової школи у Бистрику (досі існуюча просто розвалилася кілька місяців тому) виділено два мільйони гривень. За сприяння Миколи Петренка жителі Журбинців, Кукільні, Мирославки, Малосілки, Никонівки, Скаківки та Хмелища (а це - понад 1600 будинків) нарешті матимуть у власних оселях омріяний газ. Із благодійного фонду Миколи Петренка “Здорова нація” було виділено кошти, закуплено та передано сільським закладам охорони здоров’я і поштовим відділенням області 750 велосипедів, а також 350 комп’ютерів школам Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського і Ружинського районів. Окрім того, у трьох районних центрах — Попільні, Ружині та Андрушівці — за підтримки Миколи Петренка встановлено спортивні майданчики із сучасними тренажерами, які розвивають усі групи м’язів.
Звісно, за кілька місяців реалізовано немало проектів. “Але можна було б і більше зробити, - поділився із нашими журналістами Микола Петренко. – На жаль, без депутатського посвідчення чимало справ просто не можна зрушити з місця. Виною тому бюрократія, небажання чиновників працювати. Тому я прийняв доленосне рішення — йти до Верховної Ради України. Цього вимагають інтереси моїх земляків, мешканців Житомирщини”.