Олексій Матіас: «Я – не Ангел. Я – Мужчина!». Ексклюзивне інтервю "Вісника"
Олексій Матіас говорить про себе не як про випускника «Фабрики зірок», а як про молодого співака, що займається сольною кар’єрою. Олексію не дуже подобається, коли його порівнюють з ангелом. Проте найчастіше фанатки дарують саме янголів.
Про те, чи планує виступати Олексій Матіас на «Євробаченні» цього року, чи азартна він людина, читайте в ексклюзивному інтерв’ю, яке пройшло на радіостанції «Europa plus, Кременчук".
– Ви два роки поспіль штурмували «Євробачення». Цього року через певні причини Вас зняли за два дні до відбору? Чи плануєте наступного року їхати на цей конкурс?
– Я прийняв для себе рішення, що виступатиму на цьому конкурсі лише, якщо буду впевнений, що мій потенціал вищий, аніж в інших співаків. Я пройшов через багато конкурсів, зокрема і «Фабрику зірок». Був у співочій кар’єрі і досвід «Євробачення». Так, на відборі у 2010 році з піснею «Ангелы не умирают» зайняв третє місце, а за СМС- голосуванням глядачів – 1-е. Але й тоді була дилема: чи у форматі я «Євробачення»?
Бо, щоб перемогти у цьому конкурсі, потрібна хороша пісня, хороша відеоробота, яка відповідатиме формату цього конкурсу, а ще – велика впевненість у власних силах. Тож наступного року на «Євробаченні» буду лише гостем. Конкурсантом – ні. У мене багато роботи: працюємо над альбомом, над відеопроектами, тому не вистачить часу, аби нормально підготуватися до конкурсу.
– У Вас є пісня про ангелів. Дехто Вас з ними порівнює. Ангельський у Вас характер чи навпаки?
– У моїй зовнішності, напевно, є те, що робить мене схожим зі звичним для людей образом янгола. Але для нього у мене достатньо складний характер. А ще я, перш за все, – чоловік. Тож не дуже люблю проявляти миловидні речі, які не властиві чоловікам. Часом мене порівнюють з ангелом чи милим хлопчиком. Але це не зовсім про мене. Так, я – добра людина, жодних протистоянь ні з ким не маю, але я – мужчина, а не ангел.
– Які у вас стосунки з фанатами? Який подарунок від них Вам запам’ятався найбільше?
– Варто сказати, що відразу після «Фабрики зірок» уваги було вдосталь, навіть занадто. Зараз до мене виявляють цікавість іншого плану – не як до «фабриканта» Олексія Матіаса, а як до молодого виконавця, що займається сольною діяльністю. Інша цікавість і з боку Фан-клубу. У мене ніколи не було упереджень щодо фанатів: «задовбують» чи не «задовбують» . Я намагаюсь приділяти увагу всім людям, які хочуть вийти зі мною на контакт. Проте є іноді моменти, коли не можу приділити уваги людині стільки скільки вона хоче.
Щодо Фан-клубу, то сподіваюсь, що він буде збільшуватися. А щодо подарунків, то найчастіше мені дарують янголів, і мене це тішить. Значить, у глядачів складається позитивний образ, який насправді мені властивий. Найбільшого півтораметрового ангела, якого мені подарували фанати, поставив у заміському будинку батьків.
Три факти із життя Олексія Матіаса, про які він розповів сам:
** «Моє захоплення з дитинства – малювання. І я – не один художник у родині, мої дід і тітка теж художники. Тож я мрію відкрити художню галерею з власними роботами і картинами членів моєї родини. Галерею – не у звичному розумінні цього слова, а у своєму будинку», – розповів співак. До речі, Олексій схожий на діда у тому, що пише пісні. Батько Олексія – військовий, до співочої кар’єри сина ставиться позитивно.
*** «Своє перше кохання я зустрів на березі Чорного моря, у санаторії в Алупці. Мені було 13 років. І хоча перше кохання для мене – вже пройдений етап, залишилися лише теплі спогади. У мене не було розбите серце, не було перших поцілунків. Просто людина за одну мить мене налаштувала до себе. Тетянка – дуже хороша людина. Ми і досі спілкуємося з нею, як друзі», – розповів Олексій.
Проте під час ефіру на радіостанції «Europa» Олексій Матіас не захотів відповідати на запитання журналіста «Вісника» про теперішнє особисте життя.
«Особистим не хочу ділитися, бо воно пов’язане лише зі мною і моїм приватним життям», – зазначив співак.
*** «Дитинство моє було щасливим: із бійками і вибухами петард (сміється). Улюбленою іграшкою була гітара: і як музичний інструмент, і як іграшка.
А щоб отримати бажаний інструмент, батькам готував вечерю. Їх це дуже здивувало: чого син став хорошим? Вони поставились до бажання з розумінням і подарували гітару.
Іграшок у моєму дитинстві було багато: це і комп’ютери, і приставки – як у нормального пацана. А до 9 років найулюбленішим був робот, який подарував батько. Але потім я його розібрав, і мене за це лаяли. Це сталося і з гітарою (сміється)», – розповів про дитинство Олексій.
У Кременчуці Олексій Матіас представив нову пісню «Містерія». Сам виконавець розповідає, що пісня театрального характеру, несе певну глибину. Наповнена змістом часів середньовіччя. «Я розумію, що глядачам її дещо важко сприймати. Зараз на побутовому рівні може здатися: «Ти мені сказала», – «Я тобі відповів». А насправді там спілкування немає, а більш абстрактне. Все пояснить відеокліп, який незабаром вийде», – говорить Олексій Матіас.
Олена Ліпошко
http://vestnik.in.ua/news/6657-oleksy-m … chuka.html