Хорошее, многообщающее интервью Алексея для газеты "Галичина" Очень понравилось Спасибо
2 червня 2011 року
Швидкий старт
Ольга МОНЧУК
Ще буквально вчора про Олексія Матіаса знали лише його друзі, близькі та родина. Після участі в телевізійному шоу «Фабрика-3» та «Фабрика-суперфінал», де здобув друге і перше місця, звичайний хлопчина з Києва став кумиром для багатьох юних меломанів. Днями Олексій Матіас завітав до Івано-Франківська, щоб виступити в одному з клубів нашого міста, а також як член журі у національному відборі дитячого «Євробачення». Для багатьох учасників конкурсу це стало справжнім подарунком, адже в їх очах Олексій Матіас — справжня зірка. Незважаючи на ореол зірковості, молодий виконавець радо погодився розповісти читачам «Галичини» про свої творчі плани, життя без сценічних масок та конкурсний досвід.
- Як це стати відомим співаком у 22 роки?
— Я не можу сказати, що я популярний. Так, я відомий, проте ця відомість має певне коло слухачів, свою аудиторію. Я розумію, що мені багато над чим треба ще працювати, адже об’єктивно оцінюю свої сили, можливості й рівень підготовки. Я прагну до професіоналізму, а це включає багато критеріїв, деталей: вокал, харизму, образ та багато інших речей, які підкреслюють неординарність артиста й водночас допомагають залишатися самим собою.
- У дитинстві мріяв стати артистом?
— Звичайно. Проте я не думав, як саме проходитиме процес становлення, але, на щастя, доля мені усміхнулася. Це ще справа випадку, справа удачі. Я опинився в потрібному місці в потрібний час. Радію, що Бог інколи усміхається мені.
- Наскільки змінилося життя Олексія Матіаса після «Фабрики зірок»?
— Кардинально. У мене не було навіть в думках, що лише за рік зможу досягти такого результату. із звичайного хлопця, який ходив до школи зі своїми однокласниками, досяг результату, якого, в принципі, чекав. Адже до цього завжди займався музикою, співом. Це не в один момент я вирішив, що стану співаком, зрозуміло, що в моїх мріях усе це було. Мрії зреалізовуються, просто потрібно постійно працювати над їх здійсненням. Результату можна досягти лише тоді, коли працюєш над собою, не покладаючи рук.
Тепер у мене є команда. Єдине, що все набагато повільніше відбувається, аніж під час участі у «Фабриці зірок». Адже все-таки це телевізійний проект. Коли ти виходиш на сцену і співаєш, то не думаєш, як тебе знімає режисер або яка буде постановка чи декорації, адже з тобою працює цілий штат людей. Тепер я повинен займатися не тільки співом, а ще й менеджментом, ходити на радіостанції і телеканали, домовлятися про ротацію пісень, кліпів. Нині мій результат не такий швидкий, як на «Фабриці зірок». Це вже реальне життя. Наразі працюю над репертуаром, сподіваюся, що до грудня випущу альбом.
- За освітою ти — веб-дизайнер, за покликанням — співак. Як поєднуєш ці дві професії?
— Зрозуміло, що тепер дизайном я не займаюся, тому що він забирає дуже багато часу. Надіюся, що не закину малювання, можливо, в майбутньому відкрию свою галерею. У мене багато задумів, дуже хочеться проявляти себе в усіх сферах.
- Який Олексій Матіас у житті?
— Такий, яким ви мене бачите. Важливо залишатися собою, я впевнений, що дуже важко одягати будь-які маски і не бути собою. Маю надію, що зможу зберегти те, що ціную, — мої стосунки з друзями та рідними. Після «Фабрики» я не перестав із кимось спілкуватися, адже розумію своє місце в житті й розумію справжні цінності. і, напевно, люди мене сприймають тому, що я залишаюся самим собою. От і все.
- Ти маєш певний досвід участі в різноманітних музичних конкурсах, що вона дає?
— Участь в конкурсах стимулює, розвиває артиста. Скажу зі свого досвіду: я пройшов екстерном ефірний час, концертну діяльність, тури. Чому екстерном? Тому що все це відбувалося за рік, півроку. Це надзвичайно великий багаж для артиста, досвід, який необхідний у майбутньому.
- Чи братимеш участь в інших музичних конкурсах, відборах?
— Звичайно. Зрозуміло, що не можна бути конкурсним артистом — постійно брати участь в різноманітних конкурсах. Але поки я молодий, це мені дуже корисно для свого ж досвіду. Конкурентний дух, який має бути в артисті, стимулюється лише конкурсами. Я надіюся, що ще неодноразово одержуватиму перемогу, покажу той результат, котрий хочу показати найближчим часом, маю на увазі репертуар, який наразі створюю.
- Як саме працюєш над репертуаром, чи є він абсолютним відображенням твоїх музичних смаків?
— Тепер займаюся безпосередньо своїми смаками і хочу адаптувати ці смаки до репертуару. Творю пісні не для себе, а для людей. Мої смаки суб’єктивні, і я не можу свої уподобання «впарювати» (сміється) людям.
- Хто твій музичний кумир?
— У мене дуже багато кумирів, артистів, творчість яких я вітаю. Якщо перечислювати усіх, це буде дуже довгий список. Переважно це зарубіжні артисти.
http://www.galychyna.if.ua/index.php?id=single&tx_ttnews[tt_news]=15445&tx_ttnews[backPid]=24&cHash=fbee36f632