Уже есть обращение к Президенту!!!! Народ обсуждает и подписывается, был сюжет о нечестном голосовании в новостях на 1+1, думаю скоро увидим, жюри пока отмалчивается......
Звернення до Президента
Проект звернення до Президента України. Хто може - виправляйте, доповнюйте. І бажано підписуйтесь... А то один мій підпис нічого не недасть...
Доброго часу дня, шановний Вікторе Федоровичу, шановна Адміністрація Президента України
Одразу представлюся. Мене звати Іван, я – студент одного із провідних ВУЗів України.
Пишу до Вас через електроні засоби через брак часу з надією, що Адміністрація Президента розгляне мого звернення і все ж направить до Вас. Розумію, що у Вас щільний графік, та все ж прохатиму прочитати мого листа.
А тепер до теми мого звернення. 26 лютого у прямому ефірі Першого національного телеканалу відбувся фінал національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2011, котрий проходитиме у Німеччині. Ми, громадяни України, котрі спостерігали це дійство були шоковані його результатами та умовами проведення. У ході відбору переможцем було обрану Міку Ньютон. Я не можу говорити за всю Україну, але можу точно сказати, що абсолютна більшість користувачів на офіційному сайті національного відбору “Євробачення-2011” не погоджуються з цим рішенням, через нижче вказані причини:
1. За умовами конкурсу будь-який громадянин України міг відправляти необмежену кількість смс-повідомлення на підтримку свого улюбленця. Це виходить, що думка однієї людини, котра надіслала 10 смс і думка 10 чоловік, котрі надіслали по 1 повідомлення – рівна. Це ж не справедливо. За результатами переможець набрала майже 30000 голосів із 2000 телефонів, що в свою чергу дорівнює статистично на кожну людину приблизно 14-15 смс. За усіма міжнародними стандартами завжди вважалося, що голосувати можна лише 1 раз з одного мобільного номеру!
2. Адміністрація Офіційного сайту національного відбору Євробачення-2011 не реагує на наші заклики перерахунку голосів. За одну ніч за переможницю віддавалося близько 1000-2000 голосів. Кожен може зрозуміти, що середньо-статистична людина вночі відпочиває. А отже, результати були сфабриковані спеціальними програмами чи адміністрацією сайту. Не вірно було встановлено і правила голосування на сайті. Можна було голосувати кожні дві години. Тобто знову повертаємося до питання ціни голосу певного громадянина. За міжнародними мірками голосування через Інтернет відбувається так: з однієї ІР-адреси зараховується один голос. Тоді, коли у нас, в Україні, були поставлені тільки часові рамки.
Виходячи з вище перерахованого, просимо Вас звернути на проблему національного відбору! Дуже багато людей сумніваються в чесноті голосування. Навіть замісник глави Адміністрації Президента Ганна Герман засумнівалася в них. Просимо Вас вплинути на ситуацію, провівши новий, фінальний, за правилами міжнародних стандартів і не допустити замовчування ситуції, що склалася. Дуже просимо Вас. Надзвичайно багато людей готують інші звернення, петиції до НТКУ. Я сумніваюся, що їх там почують, тому і пишу до Вас.
Якщо рішенням України за новими, чесними, правилами буде знову обрано Міку Ньютон – ми з цим погодимося.
У фіналі має бути голосування системи 50 на 50. Тобто, 50% голосів члени журі. і 50% – смс-голосування, за умови що з одного номеру можна відправляти 1 смс.
У крайньому випадку можна і не проводити переголосування, а опрацювати уже наявні дані по вище вказаним вимогам.
Вірю, що ви відгукнетеся і вплинете на ситуацію. У Вас з’явився ще один реальний шанс довести всій Україні, що Ви – Гарант Закону, Конституції і справедливості у цій державі.
З повагою до Вас і з вірою у серці,
Іван Головко